23.03.2022. | Новости

Прњаворском Комуналном предузећу “Водовод” данас је уручено признање за успјешно учешће у првој фази МЕГ пројекта. Водовод Прњавор сврстао се међу четири набоља водоводна предузећа, од укупно 18 који су учествовали у првој фази.

Директор “Водовода” Љубиша Сибинчић истиче да је “Водовод” кроз МЕГ пројекат крупним корацима корачао напријед, јер је прва фаза МЕГ пројекта дала конкретне резлутате.
Континуитет услуга нашим грађанима је у сталном порасту. Да би постигли напретке, ми смо стално радили на смањењу губитака у систему. Комплетан систем имамо покривен цјелодневним праћењем преко СКАДА система, тачно знамо колико је воде ушло у систем и колико је испумпано. Зонирали смо комплетан водоводни систем, имамо осам зона и свако јутро добијамо извјештаје да ли у неким од зона имамо квар, иде се да се што пије ријеши квар да би наши грађани имали контуниитет у водоснабдијевању. Желим да се захвалим и локалној заједници која нам је помогла са првих пет зона, које су они финансирали, и након тога ми смо могли да планирамо даље зонирање и мониторинг комплетног система – појашњава Сибинчић.

Уз захвалност УНДП-у и честитке “Водоводу”, на конкретне резултате подсјећа и начелник општине Прњавор, која је као већински власник комуналног предузећа, кроз пројекат постала поуздан партнер.

– Ја ћу подсјетити да смо ми кроз овај пројекат реализовали два велика пројекта, а то је замјена водоводне и канализационе мреже у улици Вида Њежића и изградња водоводне мреже према пословној зони “Вијака”. Оно што је посебно важно јесте да смо кроз овај пројекат остварили још бољу сарадњу са комуналним предузећем и израдили методологију која мјери резултате и комуналног предузећа и саме општине Прњавор – истиче Дарко Томаш, начелник општине Прњавор.

И то није све. Захваљујући резултатима, Прњавор наставља и другу фазу МЕГ пројета.

– Као добра општина, као један од наших бољих партнера у првој фази пројекта, МЕГ пројекат као и наши донатори су одлучили да ће општина Прњавор и Водовод Прњавор бити једна од десет јединица локалне самоуправе која ће наставити да раде у МЕГ два фази пројекта наредне четири године – каже Ален Робовић, теренски службеник МЕГ пројекта.

МЕГ пројекат финансира Влада Швајцарске, а проводи Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини.

Pin It on Pinterest

Share This