23.03.2022. | Новости

Свјетски дан вода, 22. март, ове године обиљежава се под слоганом „Учинити невидљиво видљивим“ са посебним акцентом на важност подземних вода, које чине скоро 99 процената течне слатке воде на планети. Само одрживим управљањем овим драгоцијеним ресурсом могуће је обезбједити питку воду за будуће генерације.
У оквиру обиљежавања овог важног датума, угостили смо ученике првог и другог разреда ЈУ „Гимназија Прњавор“ у пратњи професорице биологије Миле Јанковић и директорице Дајане Остојић на фабрици воде Кремна, гдје им је технолог Миладин Черековић показао постројења за прераду воде и објаснио процес добијања хигијенски исправне воде за пиће.

Свједоци смо свакодневних упозорења стручне јавности о смањивању количине чисте воде на планети. Овим даном желимо да подсјетимо на важност заштите воде и на недостатак воде за пиће у многим крајевима свијета. Циљ многобројних манифестација које се одржавају овог дана је да се истакне значај ресурса чисте воде на планети и значај воде за здравље, привредни развој и цивилизацију уопште.

Pin It on Pinterest

Share This