23.03.2023. | Новости

Свјетски дан вода, 22. март, ове године обиљежава се под слоганом „Буди промјена коју желиш видјети у свијету“ с циљем подстицања људу да предузму акцију како би промијенили начин на који користе, троше и управљају водом. Само одрживим управљањем овим драгоцјеним ресурсом могуће је обезбједити питку воду и довољне количине исте за будуће генерације.
У оквиру обиљежавања овог важног датума, КП „Водовод“ а.д. Прњавор, угостило је ученике првог, другог и трећег разреда ЈУ „Гимназија Прњавор“ у пратњи професорица биологије, Миле Јанковић, и хемије, Славице Шобот. Технолог Миладин Черековић је ученицима одржао предавање у просторијама фабрике за прераду воде Кремна. Након објашњења цјелокупног процеса добијања хигијенски исправне воде за пиће од сирове воде услиједио је обилазак постројења као и самог акумулационог Језера Дренова.

Свједоци смо свакодневних упозорења стручне јавности о смањивању количине чисте воде на планети. Овим даном желимо да подсјетимо на важност заштите воде и на недостатак воде за пиће у многим крајевима свијета. Циљ многобројних манифестација које се одржавају овог дана је да се истакне значај ресурса чисте воде на планети и значај воде за здравље, привредни развој и цивилизацију уопште.

Pin It on Pinterest

Share This